Geschreven door Peter van Zweeden, dierenarts


Donderdag 17 september stonden om 14.00 uur een paar meisjes bij ons aan de balie.
Zij hadden tijdens het spelen in het maïsveld een kitten gevonden. Het beestje zag er heel slecht uit, sterk vermagerd en een van haar oogjes was heel erg beschadigd. Duidelijk was dat het dier heel veel pijn had. Wat er met dit poesje gebeurd was, was niet bekend. Een ding was duidelijk, het dier moest met spoed geholpen worden. Het oog was niet meer te redden en moest eruit worden gehaald. Door het poesje vaak te voeren met speciaal voer werd ook haar conditie elke dag beter. De wond aan haar oog genas snel en we zagen haar elke dag sterker worden. Tijd om uit te gaan kijken naar een nieuw huis.
Het toeval wilde dat 25 september de kunstenares Kitty Roordink haar kattenschilderijen voor een expositie in de kliniek kwam brengen. Toen wij haar over het kitten, vertelden wilde zij het beestje zien en was meteen verkocht. Moo, zo werd het kitten gedoopt, is door Kitty en Loys nog dezelfde dag mee naar huis genomen.
Vandaag moest Moo nog even langs komen om de hechtingen te laten verwijderen. Ze zag er perfect uit, was alweer wat aangekomen en heeft zich al heel goed aan haar nieuwe omgeving aangepast.
Zo te zien heeft Moo alles goed doorstaan en zal zich, ondanks dat ze een oog mist, verder goed ontwikkelen. Wij zijn heel blij dat we dit diertje hebben kunnen redden en een goed nieuw tehuis hebben kunnen geven.