De dierenkliniek blijft open!

U kunt in acht neming van de bestaande corona regels, een afspraak maken in onze kliniek.

U bent van harte welkom.

 

Geachte dier eigenaar:

Wij hanteren de volgende regels:

 

Om verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te beperken, zijn wij genoodzaakt maatregelen te treffen.

 

Om de beste zorg te kunnen blijven verlenen in onze dierenkliniek vragen wij u om niet met uw dier naar de kliniek te komen als u:

 • Zelf neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn of koorts heeft.
 • Een risicogebied in het buitenland heeft bezocht.
 • Contact hebt gehad met patiënten met een bevestigde corona infectie.
 • Vraag gerust om hulp aan uw naasten. Een buurvrouw, familielid of vriend zal zeker bereid zijn om uw huisdier naar de kliniek te brengen. Indien nodig kunnen wij dan telefonisch overleggen.

 

Maatregelen i.v.m. coronavirus :

 

 • Wij houden 1,5 meter afstand  en een mondkapje is verplicht.
 • Maximaal 1 begeleider per dier en we verwachten dat uw huisdier aangelijnd is, of in een vervoersmandje zit.
 • Bent u de afgelopen 7 dagen positief getest, of zit u in thuisisolatie, verzet dan uw afspraak.
 • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
 • Maximaal 2 personen in de wachtkamer, wacht evt. buiten.
 • In de behandelkamer neemt de assistente uw huisdier over, en blijft u op 1,5 meter afstand.
 • Betalingen het liefst met pin

 

In de spreekkamer:

 • 1 begeleider mee naar binnen met uw huisdier.
 • De assistente assisteert de dierenarts. U blijft op gepaste afstand à 1,5 meter!
 • Is de behandeling afgerond, begeleid u zelf u huisdier naar de balie en wacht u op vervolg.

 

Algemeen geldt:

 • Geen visites aan huis, dit geldt ook voor euthanasie aan huis.
 • Komt u huisdier voor een operatie of andere behandeling en moet uw huisdier worden opgenomen, geeft u uw huisdier bij de balie aan een van de assistentes.
 • Komt u uw huisdier ophalen na behandeling dan zal de overdracht plaatsvinden bij de balie.

 

De praktijk in Grave is gesloten.

Betaling bij voorkeur per pin.

Wij danken u voor uw begrip.

Team dierenkliniek Overhage

Krijgt uw hond een dieetvoeding te eten? Dan hebben we vanaf heden verantwoorde snacks in ons assortiment, welke binnen het dieet van uw hond passen. Informeer bij één van onze assistentes naar de mogelijkheden.

 

20190820 163244 1

Is uw huisdier nog niet gechipt?

Maak vandaag nog een afspraak, want in de maand juni hebben wij een:

CHIP ACTIE

De maand februari staat weer in het teken van het gebit!

Gebitsproblemen komen heel vaak voor bij honden en katten. 80% van de honden en katten ouder dan 3 jaar heeft gebitsproblemen. Door tandplak kunnen gaatjes ontstaan en ook het tandvlees rondom de tanden kan gaan ontsteken. Gebitsproblemen zijn pijnlijk en kunnen ook tot problemen aan andere orgaansystemen leiden. Reden genoeg dus om het gebit van uw huisdier goed te verzorgen en regelmatig te laten controleren.
In de maand februari nodigen wij u graag uit voor een gratis gebitscontrole van uw hond of kat door één van onze paraveterinairen. Zij controleren het gebit en geven u advies over hoe u het gebit het beste kunt verzorgen. Ook zullen zij kijken of er eventueel een gebitsreiniging noodzakelijk is. De gehele maand februari geven wij 10% korting op de gebitsbehandelingen!
Voor meer informatie of het maken van een afspraak neemt u gerust telefonisch contact op met onze praktijk.

gebit

Gebitsproblemen komen heel vaak voor bij honden en katten. 80% van de honden en katten ouder dan 3 jaar heeft gebitsproblemen. Door tandplak kunnen gaatjes ontstaan en ook het tandvlees rondom de tanden kan gaan ontsteken. Gebitsproblemen zijn pijnlijk en kunnen ook tot problemen aan andere orgaansystemen leiden. Reden genoeg dus om het gebit van uw huisdier goed te verzorgen en regelmatig te laten controleren.
In de maand september nodigen wij u graag uit voor een gratis gebitscontrole door één van onze paraveterinairen. Zij controleren het gebit van uw hond of kat en geven u advies over hoe u het gebit van uw huisdier het beste kunt verzorgen. Ook zullen zij kijken of er eventueel een gebitsreiniging noodzakelijk is. De gehele maand september geven wij 10% korting op de gebitsbehandelingen!
Wij verwelkomen u graag op de praktijk.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en tekst

Voor de meeste honden en katten geldt dat ze rond 7-8 jaar middelbaar van leeftijd zijn. Vanaf deze leeftijd kunnen verouderingsprocessen organen gaan aantasten, waardoor deze minder goed kunnen gaan werken. Het is erg moeilijk om het verschil tussen “alleen ouderdom” en een beginnende ziekte te maken. Slaapt uw huisdier veel door ouderdom of door een beginnende ziekte? De meeste ziekteverschijnselen beginnen sluipend en het is dan ook erg moeilijk om subtiele verschillen te zien als u de uw huisdier dag in dag uit ziet.
 
Een veel voorkomende aandoening bij senior honden en katten is nierfalen. Van deze aandoening is bekend dat hoe eerder je begint met behandelen hoe beter de prognose is. Helaas is het in de praktijk zo dat nierfalen vaak in een laat stadium gediagnosticeerd wordt. Om de diagnose in een eerder stadium te kunnen stellen bieden wij u de service om kosteloos een urinemonster mee te nemen tijdens de jaarlijkse vaccinatie en gezondheidscontrole. Hierbij kunnen wij kijken naar de concentratie van de urine. Een lagere concentratie is één van de eerste aanwijzingen voor een beginnend nierprobleem. Aan de hand van de uitslag van het urine onderzoek kan er besloten worden om extra bloedonderzoek te doen (hier zijn wel kosten aan verbonden).

 

Recent zijn vanuit diverse delen van het land meldingen geweest over acute sterfte onder konijnen. Hier gaat hier om zowel wilde, als tamme konijnen. Verschillende van deze konijnen zjin onderzocht. Uit dit onderzoek blijkt dat de dieren zijn gestorven als gevolg van de konijnenziekte RHD (rabbit hemorrhagic disease), veroorzaakt door een nieuwe variant van dit virus namelijk het RHD type 2.