Net als mensen kunnen ook honden en katten last krijgen van gebitsproblemen. Bij honden heeft bijvoorbeeld 80% van de honden ouder dan 3 jaar gebitsproblemen.

U als eigenaar heeft dit in eerste instantie vaak niet in de gaten. Het enige wat opvalt is dat uw dier een erg slechte adem heeft. Pas wanneer er ernstige problemen zijn ontstaan en uw hond of kat niet meer (goed) wil eten, merkt u dat er iets aan de hand is.

De meest voorkomende gebitsproblemen zijn de aanwezigheid van tandplak en tandsteen. Naarmate uw dier ouder wordt, groeit ook de kans op het ontstaan van tandvleesproblemen. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw huisdier. Naast ontstekingen en andere problemen in de bek, is er ook een verhoogd risico op onder andere hartproblemen!
Voor mensen is het erg belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan voor de gebitscontrole.Logo MaandGebits


Zo is het voor uw hond en kat ook van groot belang dat er regelmatig naar het gebit wordt gekeken. Tijdens de jaarlijkse controle van uw dier, wordt door de dierenarts ook altijd het gebit bekeken en krijgt u advies als hier iets aan moet gebeuren.

Is uw dier voor ziektekosten verzekerd, dan kan een tandsteenbehandeling voor vergoeding in aanmerking komen.

Wij zien u en uw huisdier graag voor een gebitscontrole.


Team Dierenklinkiek Overhage


Terug