In Nederland worden de laatste jaren steeds meer huisdieren van een chip voorzien, het is zelfs verplicht als u uw huisdier meeneemt naar het buitenland.
Een chip is een klein staafje van bioglas, met daarin een uniek nummer.

De chip wordt onderhuids ingebracht met een holle naald. Alhoewel deze naald een stuk groter is dan de naald die gebruikt wordt bij het inenten van de hond of kat, is het voor het dier niet pijnlijk. Eenmaal ingebracht is de chip niet meer zichtbaar en vaak ook nauwelijks meer te voelen. Wereldwijd is het nummer met een speciaal afleesapparaat direct te "lezen".

Via een centrale databank is 24 uur per dag op te vragen waar het dier met deze identificatie thuis hoort. De voordelen van het chippen van dieren zijn groot. Alle diersoorten kunnen gechipt worden, van muis tot olifant en zijn daardoor veel makkelijker terug te vinden.
In Nederland raken per jaar 30.000 mensen hun huisdier kwijt. Hiervan is het aantal vermiste katten 8 x hoger dan het vermiste aantal honden. En omdat oChip1p dit moment slechts 15 % van de huisdieren gechipt is, zullen heel veel dieren nooit meer terugkomen bij de eigenaar.

 

Terug