Als u de hond ( of kat ) meeneemt naar het buitenland, denk dan aan de volgende zaken: de verplichte enting tegen hondsdolheid (ten minste 3 weken voor het vertrek naar het buitenland) met een geldig Europees dierenpaspoort en een daarbij horende identificatie ( chip ).

Zorg onderweg en op uw vakantieadres voor voldoende water en schaduw voor uw huisdier om een hitteshock te voorkomen. En bedenk dat voor uw huisdier de tropen ( en hun ziekten ) al beginnen ten zuiden van Parijs ( met name de door teken overgebrachte ziekte Babesiosis ). Uw dierenarts kan u adviseren over de risico's en de eventueel te nemen voorzorgsmaatregelen van het gebied waar u naar toegaat.


Gaat uw huisdier in pension, let er dan op dat de benodigde entingen op tijd zijn gegeven (vaccinatie middels een neusdruppel dient 3 dagen voordat de hond naar het pension gaat te worden gegeven. Vaccinatie middels een injectie dient 1 week voordat de hond naar het pension gaat te worden gegeven). Heeft uw huisdier medicijnen of een speciaal dieetvoer nodig, zorg dat daarvan voldoende op voorraad is en laat als het kan een telefoonnummer achter, waar u in geval van problemen op te bereiken bent. 

Peter van Zweeden, dierenarts

 

Terug